• Vi hjälper dig med Koncept - Köksplanering - Köksutrustning - Möbler - Finansiering - Service - Leverans - Montage - 3D-visualisering av miljöer - Helhetslösning - Saknar du någon utrustning? Kontakta oss så hjälper vi till att få fram det.

KYLSKÅP

Restaurangkylskåp

Restaurangkylskåp är fristående utrustning, utformad för restauranger och storkök.

Restaurangkylskåp är tillverkade med tanke på användarvänlighet, för att göra arbetet och förvaringen så smidig som möjligt, och tåla dagligt slitage under många år. Rostfritt stål är det optimala materialet. Kraftiga gångjärn i dörrarna håller för intensiv användning. Detaljer som lås är också viktiga.

Restaurangkylskåp Köpguide... fortsättning.


Undvik att falla för frestelsen att köpa kylar som är tillverkade för privat bruk – risken är att sådana kylar inte lever upp till kraven som ställs i ett restaurangkök.


Tänk på före köp:

Hur ofta behöver du öppna kylen? Vilka ytor är tillgängliga? Beräkna den mängd livsmedel du behöver för att driva restaurangen i en vecka, och du får ett mått för den volym du bör välja för ditt restaurangkylskåp.

Materialval: Ytskikt i rostfritt stål, ut- och gärna invändigt, är mer hållbart i restaurangmiljön än andra material och det är lätt att hålla rent. Att ha hjulförsedda restaurangkylskåp underlättar både vanlig rengöring och kontinuerlig rengöring av baksidor, så att dessa är dammfria. Finns bromsar på ett hjulpar?

Dörrar:  Vill du ha glasdörrar på ditt restaurangkylskåp? Är dörren eller dörrarna självstängande? Kan du välja vilken sida handtaget ska sitta på? Vilken sida dörren skall hängas på? Ingår lås?

Temperatur:  Är termometern lätt att ställa in och läsa av? Automatisk avfrostning är självklart. Kylutrustning bör stå svalt, på avstånd från värmeenheterna i köket. Kontrollera kylens klimatklass. Är kylningen ventilerad eller fläktdriven? Det påverkar ljudnivån och därmed arbetsmiljön.

Tillval:  Behöver du göra någon form av tillval med extra hyllor, eller andra typer av hyllor än vad som är standard i den modell du väljer? Välj vad som ger bäst utrymme i ett restaurangkylskåp för just din verksamhet.


Tänk igenom ditt val ordentligt och ta med i beräkningen att eventuella tillval och smarta funktioner, som vid köpet är en extra kostnad, kan underlätta det dagliga arbetet mycket och på så vis spara tid och pengar på längre sikt. Ett restaurangkylskåp ska hålla i minst tio år om det sköts rätt, därför är det väsentligt att jämföra olika modeller och tillval innan du gör investeringen. Var noga med underhållet så håller kylskåpet längre.