• Vi hjälper dig med Koncept - Köksplanering - Köksutrustning - Möbler - Finansiering - Service - Leverans - Montage - 3D-visualisering av miljöer - Helhetslösning - Saknar du någon utrustning? Kontakta oss så hjälper vi till att få fram det.

KNIVAR

TIDLÖSA GLOBAL

Den första Globalkniven designades i Japan år 1985. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett av världens mest populära knivvarumärken.


KNIVAR I SAMURAJSTÅL

I Japan väcker ordet ”tamahagane” en glöd hos alla som har ett intresse för knivar. Namnet kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av samurajsvärd. Det finns en symbolik i att Tamahagane har valt namnet till sitt företag. Deras knivar har nämligen samma uppbyggnad som ett traditionellt samurajsvärd, med hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i övriga delar. 


FUNKTIONELLA KONSTVERK

Yaxell har sitt säte i Seki i Japan. Staden är känd som den japanska kniv- och svärdtill­verkningens huvudstad. Yaxell har tagit vara på kunskaperna, som gått i arv i generationer, och i sin tillverkning kombinerar de ny teknik med traditionellt hantverk. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.