Det är en stor glädje att arbeta med en vass kökskniv. Om du sköter om din kniv ordentligt kommer du att uppleva samma glädje i många år. Minosharp har specialiserat sig på slipredskap för japanska knivar och det är ingen mindre än Mino Tsuchida, Globals starke man, som ligger bakom varumärket. Några få drag i Minosharps berömda våtslip är allt som krävs för att kniven ska bli som ny. Minosharp har också tagit fram verktyg till mer kunniga knivnördar som vet hur en slipsten ska dras.
VÅTSLIP
Håll efter dina köksknivar genom att då och då skärpa dem med MinoSharps prisbelönta våtslip. Allt du behöver göra är att fylla knivslipen med lite vatten och dra några drag med kniven igenom de olika hjulen, så blir skärpan som ny. Våtslipen har tre sliphjul i olika grovlekar: grov (120 i kornstorlek), medelgrov (240 i kornstorlek) och fin (600 i kornstorlek).
SLIPSTEN
Även den vassaste kniven i lådan behöver hjälp för att hålla skärpan. När kniven blivit riktigt slö behöver du slipa om den för att få fram en ny egg – då kommer Minosharps slipstenar in i bilden!