• ✔︎ Besök vårt showroom i Örebro ✔︎ Personlig rådgivning ✔︎ Mejla oss för rådgivning/offert: [email protected] ✔︎

VARMHÅLLNING

Restaurangmaskiner Värme 
Före köp: Kontrollera alltid att du har eluttag som stämmer för maskinen i fråga, och att din elcentral klarar av maskinens effekt
.

Mät alltid utrymmet där maskinen ska placeras och stäm av med måtten i produktbeskrivningen.


Restaurangmaskiner Värme  Köpguide... fortsättning

Några viktiga punkter att tänka på före köp:

Beräkna den kapacitet du behöver i just det moment restaurangmaskinen ska täcka. Hur många gäster väntas, hur många portioner av olika rätter ska tillagas varje dag etc. Anpasssa ditt val efter vad verksamheten kräver för bästa ekonomi.


Bänkmaskiner eller fristående: Somliga restaurangmaskiner är små och ställs på befintliga bänkar i kök eller serveringslokal. När det handlar om större fristående maskiner, kom ihåg att mäta ditt utrymme och jämför måtten med produkten du planerar att köpa. Tänk på att en luftspalt bakom maskinen kan behöva medräknas i måtten.


Material: Restaurangmaskiner som utsätts för daglig användning året runt, kräver bra tillverkningsmaterial som rostfritt stål. Kraftiga gångjärn är viktigt om maskinen har dörrar, och att de kan hängas på valfri sida. Tänk också på lättskötthet vid rengöring.


El: Kontrollera dina elanslutningar och var de är lokaliserade. Jämför med vilken elektrisk fas som krävs för restaurangmaskinen i fråga. Många mindre restaurangmaskiner klarar sig med 1-fas men spisar, ugnar, stekhällar m fl, kort sagt alla större maskiner, kräver 3-fas elanslutning. Hur lång är anslutningssladden till maskinen du ska köpa? Tänk på att en del maskiner också kräver installation av elfackman. 


Ergonomi: Glöm inte ergonomi och personalens hälsa när du ska köpa restaurangmaskiner. Ju bättre ergonomiskt anpassad maskinpark du köper, desto bättre kommer personalen att må, både fysiskt och psykiskt. Satsar du på din personal, satsar de på dig. Och ju bättre personalen mår, desto bättre ekonomi i det långa loppet.